dijous, 26 de març del 2015

El torrent de Llaers - Milany

Les aigues del torrent de Laers o també torrent de Milany discorren la major part dins del terme municipal de Ripoll i una altra petita part en la seva capçalera que pertany al terme de Vidra.
El torrent comença enfilar-sa de forma suau en la seva confluència amb la Rivera de Vallfogona a 620 metres d'altura de nivell del mar, a prop de la Farga de Bebié. Té un recorregut aproximat d'uns 9 km amb nombrosos recs que li aporten les seves aigües, el naixement del torrent és més amunt de la casa de Milany a uns 1300 metres d'altura.
Amb un desnivell de 700 metres i en tan sols amb un recorregut de 9 km és fàcil endevinar el fort pendent que recorren les seves aigües, el torrent va creant multitud de sals, tolls i gorgues en tot el seu trajecte aigües avall, tot un espectacle per als amants de la fotografia d'aquest gènere, cal destacar que la major part del recorregut del torrent està cobert de vegetació pràcticament en la seva totalitat i que fa difícil de fotografiar els seus salts d'aigua, val la pena embardissar-se una mica per tal de contemplar-lo fent-nos gaudir d'aquest espectacle natural.











 
  




2 comentaris:

  1. Una passada de fotos en un lloc maravellos felicitats !!!

    ResponElimina
  2. Hola Raymon, uns salts preciosos. Un bon lloc per fer una bona caminada amb companyia.

    ResponElimina