dissabte, 21 de març del 2015

Del bosc a la cuina

El rossinyol és un dels bolets que més acceptació té a la cuina, el seu gust, la seva textura fa que sigui excel·lent a l'hora de menjar-lo.
Per la seva recol·lecció també es mostra generós, el podem trobar amb multitud d'hàbitats, pràcticament arreu que hi hagi bosc. Des dels boscos de litoral i prelitoral que caldria buscar-lo amb alzines i roures i pujant ja a mes d'alçada els llocs preferits són les fagedes, també el podem collir-lo a indrets elevats del Pirineu fins a uns 1800 metres d'altura aquí el trobem amb boscos de pi negre.

El període de recol·lecció és molt extens a Catalunya que compren els mesos de maig fins a final d'any pràcticament. Una altra peculiaritat d'aquest bolet és que és molt fort i compacte, cosa que afavoreix que les larves no l'ataquin i podem conservar-lo molts dies, pràcticament inalterable com el primer dia.

Tot això esdevé que sigui el bolet més consumit al nostre planeta.


 Rossinyolera.









 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada