dijous, 19 de març del 2015

Bauma del Teixidor - Bauma de les Fleus

En la serra de Milany hi podem trobar un conjunt de Baumes molt interessants, la més coneguda és la Bauma del Teixidor, ni hi ha d'altres com la Baumassa, la Baumeta, la Bauma de la fumada, la Bauma de les Fleus i la Bauma de la Xoriguera, totes relativament a prop una de l'altre i dins el terme de Llaers i que actualment pertany al municipi de Ripoll.
En temps del Paleolític alguna d'aquestes ja eren habitades i gairebé fins no fa molts anys alguna encara servia d'habitatge, hi ha constància que fins al 1969 en una d'elles encara hi vivia gent.
Avui aquestes cavitats formant part testimonial de pas del temps dels nostres avantpassats i que ajuden entendre com era de dura la vida en aquestes contrades.
Val la pena conèixer aquest indret i fer-hi una visita, encara que per sort de moment no són molt conegudes per la gent.


 _BAUMA DE LES FLEUS_

 Per a mi la més bonica de totes i la més completa, és l'única que hi habitaven dues famílies a la mateixa Bauma.




 A la interior encara hi podem trobar dues piques que recollien l'aigua de l'interior, ja que hi brolla amb abundància i fins i tot hi ha una veu d'aigua que cau del sostre amb un bon raig i de forma  continuada.

 


 Encara es pot veure el forn de pa amb bon estat de conservació.



_LA BAUMASSA_

 La Baumassa és també una gran Bauma amb unes dimensions considerables, actualment es fa servir de corral d'ovelles.







_BAUMA DEL TEIXIDOR_

 A part de ser la més coneguda de totes elles és la més gran de la zona, té uns 85 metres d'amplada, una fundaria d'uns 17 metres per uns 20 metres d'altura, té la peculiaritat que per sobre de la Bauma discorre un torrent i que en temps d'aigües abundants forma una cascada que cau per un costat de la Bauma que fa que sigui de gran bellesa.






4 comentaris:

  1. Una racons increïbles, i sobre tot ben "pillats", fantàstiques llums. Haurem de portar Red Bull per en Cinto i si cal li barregem amb una aspirina a veure si així "li surten ales". Un petonàs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Anna, un lloc interessant ja veuràs com ús agradarà, és diferent i de pas podem endevinar com vivien les famílies que ho habitaven.

      Sempre ens enriquim amb nous coneixements.

      Elimina
  2. Molt bones fotos Raymon diguli a la Anna qui ha arribat primer a dalt avui he pujat sense ales ni
    Red Bul jo amb la meva bota de vi del pais en tinc prou me espero aquesta sortida amb molta aficio i tornar nos a trobar tots !!!

    ResponElimina
  3. Hola Raymon, avui, amb el meu germà, hem fet un tomb per la bauma del Teixidor i el torrent de Milany. Volíem anar a veure les altres, però el plugim ens ho ha impedit. Veient les teves fotografies venen ganes de tornar-hi :)

    ResponElimina