dijous, 16 d’abril del 2015

La fageda dels Graus

Els Graus és un petit bosc situat al sud del municipi de Ripoll limitant amb Osona, una fageda amb arbres centenaris entre 200 - 300 anys i alguns freixes, roures i àlbers, és un bosc de propietat privada i que darrerament s'ha salvat de la tala gràcies una campanya de patrocini impulsada per l'associació AccióNatura, per tal de preservar aquest entorn i el CREAF, l'institut de recerca forestal de la UAB, el va incloure entre els 207 boscos singulars de Catalunya en un inventari presentat el 2011.

Una vintena d'arbres formen aquest rodal, els faigs més grans tenen unes dimensions espectaculars. A prop també ni hi ha un altre rodal molt interessant i per als voltants podem contemplar diverses espècies d'arbres amb unes mides gegants com l'arc blanc, avellaners, roures, etc.

Un bon lloc per anar-hi a gaudi de la natura, respectant aquest singular entorn per tal que la natura pugui continuar fent el seu cicle natural.



vista general


detall de alguns faigs




Pla Marenyol amb la serra de Bellmunt darrera


Pla Marenyol


Sant Bartomeu de Llaers amb les cases de la Vila i el Teixidor









3 comentaris:

  1. Bon reportatge, Dius més o menys on és, però cal una certa recerca per trobar-lo :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament Ramon cal tenir una mica d'intuïció i ganes per acabar de saber tots aquests llocs, els que realment saben apreciar el molts tresors que tenim per les nostres contrades de vent segur que els sabran trobar, nosaltres hem de preservar un xic el que hem anat aprenent amb els anys.

      Elimina
  2. Es molt molt macos aquets boscos,lo quem despista es la foto des de les altures,es cap el Morro de Quer ???

    ResponElimina